Duguláselhárítás Budapesten meleg vízzel működő WC-ben

Budapest és környéki vízvezeték szerelők Új találmánya a WC tartályok üzemeltetésében.

Az elmúlt hetekben Budapest egyik lakótelepére hívtak ,egy nem mindennapi hiba elhárítására. Dugulás elhárításnak indult a dolog, és a duguláson kívül más probléma is akadt a WC-vel. Idős házaspárról van szó, akik ismerősi és baráti körből kapták meg a vízvezeték szerelő telefonszámát. Hajnali kettő órakor arra ébredtek hogy a WC háta mögötti szerelő nyílásból sistergő hang hallatszik.

A hiba a következő volt: a vízórát annak idején felszerelő urak, a vízóra utáni vezetékszakaszt sima flexibilis csővel ,bekötőcsővel kötötték be. Hideg vizet ,meleg vizet egyaránt. Ez a flexibilis cső nem bírta a terhelést , mely öt-hat éves lehetett és eldurrant. A hiba nem csak abból adódott , hogy a minősége silány volt ,hanem az elzáró golyós csap be ragadt ,és nem bírták még meg sem mozdítani. Szokás szerint olasz gyártmányú piros és kék elzáró fogantyúval.

Történetünk két főszereplője ,nevezzük őket Juliska néninek és János bácsinak nagyon kétségbe voltak esve éjnek évadján. Hirtelen gyorsan hívták a legjobb barátot aki ajánlott nekik egy vízvezeték szerelőt. Közben a lépcsőházban a meleg vizet le kellett zárni ,mert már három szintet öntött el a forró víz. Szerencse a szerencsétlenségben ,hogy a hetediken lakott egy ezermester szomszéd és nagy nehezen eltudta zárni a két csodálatos golyós csapot. Így csak a két kis öregnél nem volt meleg víz a többi lakásban igen. Közben reggel lett és megérkezett a „baráti vízvezeték szerelő is. Elmondta mi a megoldás és közölte az árat ,mivel őneki korán kellett kelni meg sürgős meg ecetera -ecetera 35 000 Magyar forintot kér a beavatkozásért. János bácsink majdnem hanyatt esett az ár hallatán ,de nem volt mit tennie bele ment az üzletbe.

Szerelőnk gyorsan megcsinálta a munkát ,háromnegyed órát sem volt ott, felvette a pénzt és tovább ált. A MEGLEPETÉS csak ezután következett :Juliska néninek sürgős dolga akadt a WC-én,mozgásában eléggé korlátozott idős néni nagyon nehezen mozgott és még a wc-re kimenetel is gondot okozott már neki. Szokása volt Juliska néninek ,úgy lehúzni a wc-ét ,hogy rajta ült még.

Nagy kiabálás és jajveszékelés hallatszott a mellékhelységből.

-Jaj a fenekem!!! Jaj a fenekem!!!

A „baráti „35 000 Ft-os szerelő a bekötőcsöveket és a bekötéseket össze cserélve a wc-re a forró víz vezetéket kötötte rá. Szegény Juliska néninek még aznap a sürgősségi mentőket is ki kellett hívni.

Közben a wc csésze is eldugult és így talált rám az unokája az Interneten a Google keresőben. A helyszínre érve és János bácsi elmesélése alapján alig akartam hinni a fülemnek és a szememnek. Mennyibe fog ez nekem kerülni,kérdezte a kisöreg? -Biztos nem annyiba mint az előző szerelő János bácsi. -De nekem már nincs több pénzem ,nyugdíjat meg csak jövő hónapban kapunk.-Nem baj ,majd kifizeti ha lesz pénze. De ekkor már az öreg a könnyeivel küszködött és nagyon köszönte.

A munkát elvégeztük az olasz golyós csapokat MAGYARRA cseréltük,melyet tíz év után is ellehet zárni ,ha baj van. A hideg és meleg víz vezetékeket kicseréltük vörösrézre , a wc-re hideg vízet kötöttünk ,és a dugulást is elhárítottuk. Kértem az egészért számlával ,anyaggal együtt 21 000 Ft magyar forintot.

A János bácsi más héten telefonált ,hogy menjek a pénzért. Sikerült a baráti szerelőtől visszaszerezni a pénz nagyobb részét és abból ki tudott fizetni. Nagyon hálás volt a két idős ember és csak engem fognak ajánlani minden ismerősüknek. Hízott a lelkem és János bácsi igaz magyar ember lévén be is váltotta ígéretét. Ajánlott egy vidéki barátjának aki éppen most akarja szétveretni a fürdőszobáját.

Ez az igazi elismerés. Ajánlom tanúságként minden kedves olvasómnak nézzék meg az otthoni vízóra bekötésüket ,ha panel házban laknak és cseréltessék ki VELEM . Időt álló vörösrézcsőre.

Ui: Idegen helyen a szükség végezetével mindig álljanak fel a wc csészéről ,csak úgy húzzák le . Ne hogy úgy járjanak mint Juliska néni.

Pest megye, Budapest környéke

Üzenet küldése

    Az adatkezelési tájékoztató olvasásához ide kattintson

    Elolvastam és megismertem az Adatkezelési tájékoztatót