Vízvezetékszerelés

Csőtörések, lefolyó rendszerek sürgős javítása

vizmester_budapesten

Vízvezeték szerelési munkák

 • vízvezetékszerelés a csaptelep környékénCsőtörések sürgős javítása (ólom, horganyzott vas, réz).
 • Lefolyóvezeték rendszerek cseréje, épületen belül és kívül
 • Komplett fürdőszoba felújítás, anyagbeszerzéssel, előzetes árajánlat szerint.
 • Berendezési tárgyak cseréje és szakszerű felszerelése: WC csésze, WC tartály, mosdó, kád, zuhanytálca, bidé, mosogató, mosogatógép, mosógépek bekötése, csapok, csaptelepek cseréje.
 • Komplett felszálló vízvezetékek (strangok) cseréje. Kerti csapok cseréje földmunkával.
 • Vízszűrők, vízórák, főelzárók beszerelése.
 • Panellakások teljes vízvezeték szerelése.
 • Üzemi konyhák, üzletek, irodák, családi házak, lakások épületgépészeti szerelése.
Vízvezeték szerelés közben Vízvezeték szerelés szifoncserével

Gyakori vízvezeték szerelési problémák

Csapok, csaptelepek csöpögése és hangos működése, melyekre az igazi gyógyír, a csere. Vannak Jó áron, JÓ minőségű csapok, csaptelepek NEM KÍNAI mert, azok tudnak csak igazán NAGY MEGLEPETÉSEKET OKOZNI.

 

?

Kérdések a vízvezeték szereléssel kapcsolatban

A  kérdésekre kattintva olvasható a válaszom

 

Vízvezeték rendszer felújításánál milyen típusú csövet részesítenek előnyben? Réz vagy inkább műanyagcsővel dolgoznak? Miért jobb egyik a másiknál?

Vízvezeték rendszer felújításánál a VÖRÖSRÉZCSÖVET részesítem előnyben.

INDOKAIM:

 • A rézcső csatlakozásokat az én cégemnél, lágy forrasztással csatlakoztatjuk. Tapasztalataink a gyakorlatban azt bizonyítják, hogy technológiai és tartóssági szempontból a rézcső a „nyerő”. Volt már rá példa nyomáspróbánál, hogy a kolléga 38,7 bár nyomást pumpált a megszerelt, 340 fm hálózatba, melynek az volt az oka, hogy a nyomásmérő leragadt, és ő nem vette észre, holott ezek a rendszerek max. 2,5 báron működnek. A rendszer elbírta 38,7 bárt és 24 óráig tartotta is azt.
 • Ez azt bizonyítja, hogy rézcső az nem véletlenül drágább, és tartósabb. A hosszútávon gondolkodó ember a rezet választja, de a műanyag sem rossz, könnyű a szerelése és olcsóbb.
 • Földben, fagyhatár alatt én is műanyagot teszek be. Épületen belül csak német SANCO félkemény, és import német idomokkal.
Melyek a leggyakoribb okok, ami miatt valaki a vízvezetékrenszer felújítását kérik?

A leggyakoribb ok a vízvezetékhálózat elöregedése és a csőrepedés veszélyétől való FÉLELEM. GYORSSZOLGÁLATOT IS ÜZEMELTETÜNK és a tapasztalat az, hogy a vízvezetékek nagyon el vannak öregedve egész Budapest területén.
Két fajta ember létezik – és ez a pénz hiányától vagy meglététől függ
– van aki anyagi okokból vár a csőtörésig és,
– van aki logikusan gondolkodik és időben kicserélteti az egész hálózatot. Szerencsére az emberek többsége ebbe a kategóriába tartozik, sőt azt is felméri, hogy nem 10-20 évre csináltatja meg a nyomóvezeték hálózatot, hanem sokkal többre. Ezzel gyakorlatiag egy befektetést vásárolva, ami hosszú távon térül meg.

Vízvezetékszerelés témában lehet egyáltalán felújításról beszélni, vagy célszerű az egész vízvezetékrendszert cserélni?

Felújításról az én világomban és szakmai tapasztalatomban csak akkor beszélek, ha én tárok fel és cserélek ki minden egyes vezetéket, legyen az nyomó-, vagy lefolyó- vagy fűtéscső. Toldozni-foldozni nincs értelme, mert abból a későbbiek folyamán anyagi és emberéletet követelő problémák is adódhatnak. Pl.: beázik egy villanyvezeték, zárlat jön létre, ami a jobbik esetben csak lecsapja a biztosítékot, ROSSZABB ESETBEN ÁRAMÜTÉS ÉR EGY EMBERT.

WC tartályok és WC csészék karbantartása

Engedje meg kedves Megrendelőm, hogy itt is elmondjak néhány Hasznos információt, mellyel Ön időt és pénzt takarít meg, ha megszívleli ezeket a tanácsokat. WC helység talán az egyik legfontosabb része a lakásnak. Nemcsak azért, mert a mindennapi szükségleteinket itt végezzük – gépészeti szempontból is INNEN indul ki minden.

Többségében a vezetékek: lefolyó, ill. nyomóvezeték gócpontja. Öblitésük lehet több fajta: TARTÁLYOS – csészére közvetlenül illeszkedő /monoblokkos/, csésze feletti tartályos, fenti tartályos /lánchúzós/, falba épített kétfunkciós, tartálynélküli /nyomógombos/, ill. fordítógombos. Ezen szerkezetek egyszerűnek tűnnek, de meghibásodásuk és szervizelésük elég sokrétű feladat. Figyelni kell pl. a tartály előtti elzáró legyen mindig bejáratva, gyenge kezű nyugdíjas, vagy egy gyerek is könnyedén el tudja zárni. Miért? A tartályt és a hálózatot összekötő bekötőcsövet a nyomás szétnyomhatja – és ezt általában ÉJSZAKA fordul elő, mert akkor nagyobb a nyomás. Másodsorban a vízzel való takarékoskodás – ha folyik -, rossz a tartály el lehet zárni és kevesebb víz folyik el.

NAGYON FOTOS gondolat: és most nem törődünk vele, mert VAN: Pár év múlva a víznek az Értéke nagyon fel fog értékelődni, a globális felmelegedés hatására. Már most van, nem egy olyan ország, ahol vízkorlátozást rendelnek el, ill. egyszerűen elzárják a vizet. Nemzetek, országok fognak egymással háborúzni az éltető vízért. MAGYARORSZÁG fekvésénél és geodéziai adottságainál fogva GAZDAG, vízkészletekben – DE MEDDIG? Ezért kérek minden jó érzésű MAGYAR EMBERT, BECSÜLJÜK ÉS ÓVJUK MEG NEMZETI KINCSÜNKET AZ ÉLTETŐ VIZET. TÖRŐDJÖN többet, vízhálózata karbantartásával, még ha az pénzbe kerül is!

Csőtörések, beázások, SÜRGŐS beavatkozást igénylő ad-hoc feladatok

Elgondolkozott már azon, tisztelt Közös Képviselő Asszony vagy Úr! Tisztelt családi ház és társasház Tulajdonos! Mennyi fölösleges idegességtől, stressztől kíméli meg ÖNMAGÁT, ha pl. a pincében, alaksorban stb. helyen lévő strangelzárókat megfelelő műszaki állapotban tartja és tartatja??? Hétvégeken, Ünnepnapokon történt csőrepedések által okozott károknak csak a töredéke lenne, HA előre meghatározott helyen lenne pl. a bejutást biztosító kulcscsomó másolata. Nem kellene lezárni az egész házat, ha a szakaszelzáróhoz hozzá lehetne férni. Tisztelet a kivételnek vannak lelkiismeretes és alaposan megszervezett ház közösségek, ahol ezek a dolgok TERMÉSZETESEK, DE EZ KEVÉS. Sok helyen még azt sem tudják, hol van a vízóra, ahol GYORSAN LE LEHET zárni a vizet és talán ezzel még EMBER ÉLETET is ment.

 

Igaz történetek a vízvezeték szerelésről és a víz jelentőségéről:

Működőképes vízfegyver-a 21. század biznisze!

Egy tanulságos vízvezetékszerelés történet

Vízvezetékszerelés a szívtranszplantált Ügyfélnél

MI IS HOZZÁJÁRULUNK REZSIJE CSÖKKENTÉSÉHEZ

FIX 35 000 Ft. Mosogató és fürdőszobai dugulás esetén KÖZVETLEN GYORSSZOLGÁLATI TELEFONSZÁM :06/30/ 342-0024 VAGY 06/70/369-19-93 A REZSI CSÖKKENTÉST ÉRINTŐ TERÜLETEK A KÖVETKEZŐK : Alsónémedi- Biatorbágy- Budajenő – Budakalász – Budakeszi – Budaörs Csobánka – Csomád...

bővebben

Egy tanulságos vízvezetékszerelés története

Kínai csaptelep, melyből szökőkút lett. Egy gyönyörű nyári délelőtt megszólalt a mobiltelefon. A vonal túlsó végén egy fiatal férfihang szólalt meg. Rövid bemutatkozás után megkérdeztem - "Miben tudok segíteni?" Elmondta, hogy Ő Budapesten angyalföldön a Béke tér...

bővebben

Vízvezetékszerelés a szívtranszplantált Ügyfélnél

Az Andrássy út dicső vízvezetékszerelői Esettanulmányként szeretném megosztani Önnel a következő szívbemarkoló történetet. Régebben egy budapesti épületüzemeltetési vállalkozás, egyik alvállalkozójaként is tevékenykedtem, mint vízvezetékszerelő. A diszpécser hívott...

bővebben

Egy Siófoki duguláselhárítás története

Kavalkád a felhívott Mesterekkel. Tisztelt László!Az én kis történetem kacifántosan indúlt hét végére szombatra SIÓFOKON a 4. emeleten 2 mellékheiség is fullra eldugult.Siófok és környékéről probálkoztam 15 telefonszámot hívni amiből a 80% fel se vette a maradék arra...

bővebben

Pest megye, Budapest környéke

Üzenet küldése

  Az adatkezelési tájékoztató olvasásához ide kattintson

  Elolvastam és megismertem az Adatkezelési tájékoztatót