Megtörtént és tanulságos történet duguláselhárítás témában

Farkasréti szomorú történet

A 2006-os év tavaszát írjuk. Csörög a telefon és megszólal egy szomorú női hang.

– Varga Katalin vagyok, Farkasréten egy családi házban lakunk a családommal, és eldugult minden létező lefolyó ami a házban van. Sem WC-t, sem fürdőszobát nem tudunk használni két gyerekkel és a nagymamával együtt lakunk. Duguláselhárításra van szükségünk. Ki tudnak jönni még ma?

– Természetesen asszonyom, forgalomtól függően másfél-két órán belül ott tudunk lenni.

Az idő délután 5-6 óra között lehetett. Egy nagyon régi Kedves ügyfelemnél éppen fürdőszobát szerelvényeztem. Az automata mosógép szennyvíz lefolyó csövét kötöttem be éppen a beszélgetés előtt. A munkával végezve összepakoltunk és elindultunk a XII. kerületbe.

Megérkezve a dugulás színhelyére igen siralmas látvány fogadott minket. Az alaksori WC csésze és a mellette lévő mosdó színültig volt szenny vizzel és a hozzátartozó tartalommal. Mielőtt neki láttunk volna a hölgy elmesélte, hogy nem mi vagyunk az elsők akik a munka elvégzésének hozzálátnak. Járt ott előttünk egy háromfős „szocialista” brigád, akik a helyszínt és repedt WC csészét meglátva a csésze anyag árát, 15 000 Ft-ot előre el akarták kérni.

– Nagyon fel vagyok háborodva – mondta a háziasszony elkeseredve -, hogy ilyen szívtelen, lelketlen szolgáltató iparosok léteznek ebben a városban. Látják azt, hogy bajban vagyunk és addig a duguláselhárításnak neki sem állnak míg pénzt nem látnak. Én is a szolgáltató iparban dolgozom, és ha így bánnék a megrendelőimmel a hideg vízre valót sem keresném meg.

– Nyugodjon meg asszonyom – de már ekkorra eltört nála a mécses, és hangos sírásban fakadt ki – mi nem vagyunk ilyen emberek, azért jöttünk, hogy segítsünk megoldani a problémáját.

– A férjem a László kórházban fekszik, leukémiás beteg és talán napjai vagy talán órái vannak hátra. Itthon vagyok két pici gyerekkel és a beteg édesanyámmal. A baj nem jár egyedül.

Gyorsan be hordtuk a kocsiból a gépeket a szerszámokkal együtt, és szó nélkül nekiláttunk a munkának. Mondanom sem kell a WC csésze nem törött el és még utána vissza is lehetett szerelni.

Sikerült egy lyukat ütni a spirálon lévő szív alakú fejjel – a dugulás következtében képződött a dugón -, és a szennyvíz nagyobb része elszivárgott. Így a gyerekeket meg tudta fürdetni és a WC-t is tudták használni, egészen addig, míg az ütött lyuk megint el nem tömődött. Kivártuk szépen míg a család elvégzi az ügyes bajos dolgait és folytattuk tovább a duguláselhárítást. Kamerával kiderítettük, hogy a földben lévő vezeték el van törve és a gyökér bele nőtt a vezetékbe.

Sajnos ennek a hibának a megoldása, a vezetékszakasz, vagy a földben lévő teljes lefolyóvezeték ásással történő cseréje. Közöltem a hölggyel finoman az „örömteli híreket”, de Ő ezen egyáltalán nem lepődött meg.

– Tudtam azt, hogy katasztrofális állapotban van a csőhálózat . Tervbe is vettük a férjemmel a cseréjét, de a súlyos betegsége közbe szólt. Kérnék szépen öntől egy ajánlatot, minél gyorsabban.

A családot a keresztmamánál elhelyezve, a munka árával és a hozzáállásunkkal maximálisan megelégedve, a háziasszony engedélyt adott a csőcserére.

A megbízást sikeresen teljesítettük, a vezetékhálózatot kicseréltük a rácsatlakozásokkal együtt, ami a szomorú háziasszonyból, ha rövid időre is kitudta hozni az öröm és a megkönnyebbülés első jeleit.

Közben megkapta a kórházból is a jó hírt: a beteg férje állapota stabilizálódott, az életét sikerült egy bizonyos időre meghosszabbítani a kezeléseknek köszönhetően. Talán még azt is megérik egyszer, hogy a család együtt legyen és tudjanak egymásnak tiszta, őszinte szeretettel örülni.

Nagyon meg volt elégedve munkánkkal, és nekem is hízott a lelkem ezen a sikerélményen, de főleg azon, hogy részem lehetett egy igazán szerető, keresztény család megtépázott sorsának jobbá tételében.

Azóta eltelt több mint három év, és a hölgy csak minket hív, ha gépészeti problémái vannak.

Ui.:
Emberségesnek és segítőkésznek maradni minden körülmények között.
Ez többet ér minden pénztől és hatalomtól.

Pest megye, Budapest környéke

Üzenet küldése

    Az adatkezelési tájékoztató olvasásához ide kattintson

    Elolvastam és megismertem az Adatkezelési tájékoztatót