Működőképes vízfegyver a 21.század biznisze!

Ha fontos Önnek gyermekei vagy unokái jövője és megdöbbentő dolgokról akar hallani olvasson tovább…

 

A vonatkozó ENSZ-normatíva szerint Magyarország egész területe aszállyal sújtott térségnek tekintendő. Hazánk mégis aránylag mégis jól áll a víz dolgában, de ez sajnos az elmult 8-10 év kormányzati intézkedései nyomán minden bizonnyal hamarosan megváltozik. A Világbank és a Nemzetközi Valutaalap(IMF), a láthatatlan világkormány nagy hatalmú, látható tagjai-célul tűzték az ívóvízkincs privatizálását. A fokozódó lakossági ellenállást figyelembe sem veszik.

A világbank következetesen kényszeríti a kölcsönért folyamodó országokat a vízművek privatizálására. 2004-ben pl. négymilliárd dollárt irányoztak elő a privatizáló óriáscégek teljesen

megváltoztathatja az erőviszonyokat a lakosság élni akarásának, azaz életösztönének mesterséges csökkentésével. Nem kell hozzá más, csak az ivóvízbe juttatott, agyműködést befolyásoló kémiai vegyület. Ilyenek már ma is léteznek.

Lehet, hogy máris alkalmazzák ezeket? Fantáziajáték, vagy valóság ez a kérdés. A vízműveken keresztül baktériumok, vírusok bevetésével országrészek megbénítása, lakóinak kiirtása is támogatására. A kölcsönt vissza kell fizetni, tehát a privatizáló cégek minden elképzelhető és elképzelhetetlen eszközt felhasználnak a haszonszerzésre.

Feltételezhető sőt, majdnem biztosra vehető, hogy a jelenlegi kormánynak nyújtott hitel egyik feltétele a magyar vízművek privatizációjának elősegítése volt. Ennek előszele már javában fújdogál. Máris napirenden van az öt állami tulajdonú regionális vízmű összevonása és a tőzsdei bevezetésre való előkészítése – ez pedig privatizálás a „hátsó ajtón” keresztül. Hazánkban nincs annyi tőke, amennyi a felvásárlásukra kellene. Tehát ha a részvények megjelennek a piacon a nagy cég bejön, fillérekért megveszi a részvényeket és ezzel a mai államvezetés megint hozzájut kéthavi pazarlás fedezetéhez.

Sajnos a polgároknak fogalmuk sincs arról mi vár rájuk, milyen gyalázatos kizsákmányolás elszenvedői lehetnek.

Ezek a nagy cégek szolgáltatják a vizet, és kezelik a csatornát száz országban ~300 millió fogyasztónak. Ha minden a terv szerint halad, 10 éven belül a fogyasztók 70%-a a markukba kerül.

Mivel jár a víz privatizációja? Magasabb árakkal és gyenge szolgáltatásokkal, – mint a világ számos táján tapasztalható. Anglia: 1989 és 1995 között a víz ára 67%-al emelkedett. Sokan nem tudták fizetni a magas árakat és a vállalat elzárta a csapokat. A felsorolást hosszan folytathatnánk.

Aki el akar mélyedni e témában, írja be az alábbi szavakat a GOOGLE keresőbe: water privatization – annyi adat jön elő, hogy lehetetlen feldolgozni.

A Fortune magazin szerint: „A víz a világ egyik legnagyobb üzleti lehetősége.” A víz lesz az az üzlet a 21 században, amely az olaj volt a 20.-ban. Az elmúlt tíz évben három óriásvállalat megszerezte mintegy 300 millió ember vízellátásának jogát az egész világon.

Ha mindez nem elég a tömegek megmozgatására, gondoljunk a világhatalmak küzdelmeire. Egy kialakulóban lévő világkormány által mozgatott világcég a karmaiba került vízműveken keresztül lehetséges.

Nyugodtan mondhatjuk: akié a víz, azé a világuralom.

A víz fontosabb, mint az olaj, hiszen az utóbbit ki lehet váltani más energiaforrásokkal, de a vizet nem. A mai magyar kormány ezzel nem törődik. A TELJES NEMZETI vagyont jórészt elkótyavetyélték alig maradt más, mint a föld és a víz. Elszántságukból nyilvánvaló: ezek feláldozására is hajlandók a hatalom megtartása érdekében.

Ha ez sikerül nekik, hát megérdemeljük.

Magyaródy Szabolcs író , könyvkiadó
(Hamilton,Kanada)

Pest megye, Budapest környéke

Üzenet küldése

    Az adatkezelési tájékoztató olvasásához ide kattintson

    Elolvastam és megismertem az Adatkezelési tájékoztatót