Válaszaink

Köszöm, hogy megtisztelt bizalmával. Igyekszem kérdéseit maradéktalanul megválaszolni.
1, Vizvezeték rendszer felujításánál a VÖRÖSRÉZCSÖVET részesítem előnyben. INDOKAIM: A rézcső csatlakozásokat az én cégemnél, lágy forrasztással csatlakoztatjuk. Tapasztalataink a gyakorlatban azt bizonyitják, hogy techológiai és tartóssági szempontból a rézcső a „nyerő”. Volt már rá példa nyomáspróbánál, a kolléga 38.7 bár nyomást pumpált a megszerelt, 340 fm hálózatba. Annál a véletlen apropóból eredően, hogy a manométér leragadt és ő nem vette észre. Hol ott ezek a rendszerek max: 2.5 báron müködnek /fütés/. A rendszer elbirta 38,7 bárt és 24 óráig tartotta is azt. Ez azt bizonyitja, hogy rézcső az nem véletlenül drágább, és tartósabb. Hosszútávon gongolkodó ember a rezet választja a müanyag sem rossz, könnyű a szerelése és olcsóbb. FÖLDBEN fagyhatár alatt én is azt teszek be /lásd : KPE 10 báros szigorúan réz idomokkal!!!! NEM MÜANYAGGAL/. Épületen belül csak német SANCO félkemény, és import német idomokkal.
2. A leggyakoribb ok a vezetékhálózat elöregedése és a csőrepedés veszélyétől való FÉLELEM. GYORSSZOLGÁLATOT IS ÜZEMELTETÜNK és a tapasztalat az, hogy a vezetékek nagyon el vannak öregedve egész Budapest területén. Két fajta ember létezik – és ez a pénz hiányától vagy meglététől függ – van aki anyagi okokból vár a csőtörésig, van aki kicserélteti az egész hálózatot. De vannak logikusan gondolkodó Ügyfelek és a többsége ilyen, aki felméri azt, hogy nem 10-20 évre csináltatja meg a nyomóvezeték hálózatot, hanem sokkal többre. Azzal valahol egy befektetést vásárol, ami hosszú távon térül meg.
3. Felújításról az én világomban és szakmai tapasztalatomban csak, akkor beszélek, ha én tárok fel és cserélek ki minden egyes vezetéket, legyen az nyomó-, vagy lefolyó- vagy fütéscső. Toldozni-foldozni nincs értelme, mert abból a későbbiek folyamán anyagi és emberéletet követelő problémák is adóthatnak. Pl : beázik egy villanyvezeték, zárlat jön létre, jobbik esetben lecsapja a biztosítékot, ROSSZABB ESETBEN ÁRAMÜTÉS ÉR EGY EMBERT.
4. Engedje meg Kedves Megrendelőm, hogy itt is elmondjak néhány Hasznos információt, mellyel ÖN időt és pénzt takarit meg, ha megszivleli ezeket a tanácsokat. WC helység talán az egyik legfontosabb része a lakásnak, nem csak azért, mert a mindennapi szükségleteinket itt végezzük – gépészeti szempontból is INNEN indul ki minden.
Többségében a vezetékek: lefolyó ill. nyomóvezeték gócpontja. Öblitésük lehet több fajta: TARTÁLYOS – csészére közvetlenül illeszkedő/ monoblokkos/, csésze feletti tartályos, Fenti tartályos /lánchózós/, Falba épített kétfunkciós, TARTÁLYNÉLKÜLI – nyomógombos ill. fordítógombos. Ezen szerkezetek EGYSZERÜNEK tünnek, de meghibásodásuk és szervizelésük elég sokrétű feladat. Figyelni kell pl. a tartály előtti elzáró legyen mindig bejáratva, gyenge kezü nyugdijas, vagy egy gyerek is könnyedén el tudja zárni. Miért? A tartályt és a hálózatot összekötő bekötőcsövet a nyomás szétnyomhatja – és ezt általában ÉJSZAKA FORDUL elő, mert akkor nagyobb a nyomás. Másodsorban a vizzel való takarékoskodás – ha folyik -, rossz a tartály el lehet zárni és kevesebb víz folyik el.
NAGYON FOTOS gondolat: és most nem törődünk vele, mert VAN: Pár év múlva a víznek az Értéke nagyon fel fog értékelődni, a globális felmelegedés hatására. Már most van, nem egy olyan ország, ahol vizkorlátozást rendelnek el, ill. egyszerűen elzárják a vizet. Nemzetek, országok fognak egymással háborúzni az éltető vízért. MAGYARORSZÁG fekvésénél és geodéziai adotságainál fogva GAZDAG, VÍZkészletekben – DE MEDDIG? EZÉRT kérek minden jó érzésű MAGYAR EMBERT, BECSÜLJÜK ÉS ÓVJUK MEG NEMZETI KINCSÜNKET AZ ÉLTETŐ VIZET. TÖRŐDJÖN többet, vízhálózata karbantartásával, még ha az pénzbe kerül is!
4. Elgondolkozott már azon, Tisztelt Közösképviselő Asszony vagy ÚR! Tisztelt Családiház és Társasház Tulajdonos! Mennyi fölösleges idegességtől, stressztől kíméli meg ÖNMAGÁT, ha pl. a pincében, alaksorban stb. helyen lévő strangelzárókat megfelelő műszaki állapotban tartja és tartatja??? Hétvégeken, Ünnepnapokon történt csőrepedések által okozott károknak csak a töredéke lenne, HA előre meghatározott helyen lenne pl. a bejutást biztositó kulcscsomó másolata. Nem kellene lezárni az egész házat, ha a szakaszelzáróhoz hozzá lehetne férni. Tisztelet a Kivételnek VANNAK lelkiismeretes és alaposan megszervezett ház közösségek, ahol ezek a dolgok TERMÉSZETESEK, DE EZ KEVÉS. Sok helyen még azt sem tudják, hol van a vizóra, ahol GYORSAN LE LEHET zárni a vizet és talán ezzel még EMBER ÉLETET is ment.

Pest megye, Budapest környéke

Üzenet küldése

    Az adatkezelési tájékoztató olvasásához ide kattintson

    Elolvastam és megismertem az Adatkezelési tájékoztatót